arrow_drop_up arrow_drop_down
26 september 2019 

Koffiebar Lucas - eigentijds, creatief en stoer tegelijk

Gewoon een leuk, gezellig, galerie-achtig koffietentje met goeie koffie, dat is koffiebar Lucas aan de Wittevrouwenstraat. Lucas zit in een hoekpand naast een café, heeft een klein terras en noemt zichzelf zowel eigentijds, creatief als stoer. Nou, dat kunnen wij van harte onderschrijven!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Als je bij koffiebar Lucas binnen stapt, kan je al niet meer om die opvallende en prominente bar heen. Geglazuurde groene stenen: dan vraag je er toch om dat iedere bezoeker even blijft staan? We moeten onszelf even corrigeren trouwens: Lucas is geen koffiebar maar een café-atelier. Het is maar dat u het weet. Kunstig gemaakte tafeltjes die voorheen standaards voor naaimachines waren, dat mag je in ieder geval origineel noemen. Ze zijn trouwens ontworpen door de eigenaren. Achterin vind je stoelen die geschikt zijn om je krantje in te lezen, of een goed boek natuurlijk. Aan het raam zit je op schattige kleine krukjes. Ook die plek is een mooie positie om te zien wat er zich allemaal op straat afspeelt. Op het kleine terras zie je natuurlijk nog meer maar zit je op bepaalde momenten wel erg in de drukte. Hou je daarvan, dan gewoon doen!

Bezoekers noemen vaak de ongedwongen en relaxte sfeer bij Lucas. Daar zijn eigenaren Maartje en Norbert (geen Lucas dus) uiteraard mede verantwoordelijk voor. Zij ontmoetten elkaar eind 2015 en begonnen in 2016 deze koffiespot. Het feit dat Maartje zelf glutenvrij eet, betekent dat ze ook bewuste keuzes maken voor de menukaart. Daar staan inderdaad hele fijne glutenvrije gerechten op.

Wil je én gezellig lunchen én iets van de stad zien? Boek dan de Lucas – Walk the City, een sightseeing door Utrecht met een handige meeneemgids. Koffie of thee met taart zijn inbegrepen, én die lunch dus.

De koffie en lekkers erbij

Begin bij Lucas eens met een Cappuccino, dan heb je meteen een indruk van de koffiekwaliteit. De ijskoffie moet je zeker ook proberen. Ben je Flat White liefhebber? Dan is koffiedrinken bij Lucas een mooie uitnodiging voor jou.
Het fijne van deze koffiezaak is dat je hier ook als theedrinker veel keuze hebt. Sterker nog: je krijgt een thee-advies bij jouw bestelde gerecht. Vanaf vier personen kan je bij Lucas zelfs een theeproeverij bestellen, hoe gezellig is dat?

Lucas heeft geen heel uitgebreide kaart maar biedt ook qua eten kwaliteit en bijzondere gerechten. Of heb je al eens eerder een tosti met spruiten, kaas en ui gehad? Of echte zoetigheid om verantwoord van te smullen: citroen gras kwarktaart?

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Lucas
Wittevrouwenstraat 23
3512 CS Utrecht

Openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag-vrijdag: 08.00-17.30
zaterdag: 09.30-17.30
zondag: 10.00-17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 30 737 0567
Website: lucasutrecht.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
11 juni 2017 heb ik voor het eerst koffie gedronken. Ik werd meteen gegrepen door de smaak en het potentieel. Ondertussen heb ik een barista opleiding gevolgd. Koffie is een passie geworden en ben ik Friends of coffee gestart. Mijn doel is om het bewustzijn betere koffie zetten en drinken te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen